marți, 8 noiembrie 2011

In Venezuela se poate

Vizitatorul care merge pe strazile Caracasului cosmopolit poate imediat sesiza ca cetatenii traiesc momente de bucurie datorita schimbarii sociale pozitive,  in beneficiul populatiei.

Asta se datoreaza faptului ca an de an, incepand cu 1999 de cand Hugo Chavez a preluat presedentia tarii, realizarile sunt numeroase. S-au pus in aplicare planuri de asigurare a serviciilor medicale, educatie, sociale si alte drepturi de baza, servind ca punct de plecare in reducerea decalajului dintre clasa muncitoare si burghezia locala. Dupa beneficiile din asigurarea sistemului de sanatate pentru toti venezuelenii, a urmat predarea cititului si scrierii pentru cei care nu au avut niciodata o carte in mainile lor.

Apoi guvernul a intetit ofensiva impotriva saraciei. In acest sens, se lucreaza pentru asigurarea securitatii alimentare, asigurarea unei locuinte fiecarei familii, creearea de locuri de munca, cresterea salariului minim si includerea mai multora in programul de pensie.

In agricultura, uriasa corporatie de stat AgroVenezuela este in plin boom, asigurand o crestere uriasa pentru a spori securitatea alimentara. Alt plan urias este construirea a 2 milioane de case(Misiunea Casa Venezuela) din fondul Simon Bolivar, de 7 miliarde de dolari. Materialele sunt asigurate de capacitatile nationale, dar si datorita contractelor semnate cu Rusia, Brazilia, Cuba, Turcia, Belarus.

Somajul a scazut cu 40%.

Realizarile obtinute de Venezueleni in cei 12 ani de conducere a lui Chavez nu pot fi ascunse si totodata, este imposibil sa nu vezi zambetele milioanelor de copii, barbati, femei si varstnici care sprijina aceste programe de justitie sociala.

Acest articol rezuma un articol din Pravda

Nota IDLC: Ce se intampla in Venezuela demonstreaza inca o data ca indiferent de oranduire, se pot face multe pentru oameni. Conditia de baza este sa se si doreasca acest lucru. Mai demonstreaza ca globalizarea nu este un proces firesc, ci este rapirea drepturilor si averilor popoarelor cu "japca", calcarea in picioare a drepturilor fundamentale ale omului.

Pe termen lung ce va urma? Venezuela ia masuri prin noua lege a petrolului ca veniturile obtinute sa fie distribuite poporului in timp ce Statele Unite va impune sanctiuni mai dure impotriva acestei tari(deja sunt in vigoare impotriva companiei de stat Petroleos de Venezuela). Cel mai probabil va urma campania de demonizare a lui Hugo Chavez, provocarea de catre agentii serviciilor americane de tulburari sociale cu ajutorul tradatorilor de care nici un popor nu duce lipsa(la noi abunda), o interventie militara care va culca la pamant economia si  realizarile acestei tari, probabil asasinarea lui Chavez si preluarea tarii de catre agentii globalisti.

2 comentarii:

  1. Venezuela e condusă de patrioţi, gata să îşi dea viaţa pentru ţară, nu de alogeni şi trădători de neam, ca la noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este. hugo chavez sunt sigur ca e inamicul lor nr 1.

    RăspundețiȘtergere