joi, 10 noiembrie 2011

iran renunta la euro si dolar in tranzactiile cu petrol

Inca un pas in escaladarea tensiunilor dintre Iran si Statele Unite a fost facut miercuri.
Iran a spus ca va renunta la utilizarea dolarului si euro in tranzactiile cu petrol, scrie Zerohedge.
"O sa eliminam dolarul si euro din portofoliul nostru si o sa le inlocuim cu rial (moneda iraniana) sau alte valute ale statelor care coopereaza cu noi. Aceste valute sunt murdare si nu vom mai vinde petrolul nostru in dolari sau euro", a spus vicepresedintele iranian Moahammad Reza Rahimi, potrivit publicatiei Doniye e-Ektesad.

AFP clarifica mai departe: "Nu a spus cand va intra in vigoare, sau cum va implementa aceasta decizie, fiind al doilea exportator din cadrul OPEC, intr-o piata energetica dominata de dolar".

Aceasta nu este prima data in care Iran ameninta ca se va departa de dolar: problema, desigur, este executia.

"Rahimi a mai spus ca Iran va limita importurile din uniunea Europeana, in valoare de 11,4 miliarde de euro anual, reprezentand 27 % din importurile sale in 2009, conform statisticilor europene. Acesta a spus ca mai mult vor fi afectate importurile de alimente precum graul si soia," scrie AFP

PS: Din cauza aceasta au atacat libia si vor sa atace si iranul...cu pretextul ca detin bombe nucleare cand SUA si israel detin cele mai multe din lume.daca vor schimba tranzactiile cu petrol din dolar si euro si alte tari mari (Rusia,china,germania...) visurile lor de a domina lumea se va prabusi odata cu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu